Kan smaksatt kolsyrat mineralvatten göra dej fet?
Alla innehar hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att dricka.
Folk kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall funka adekvat, men de flesta människor tycker möjligheten att dra i sig mugg eller glas sedan mugg med alltsammans smaklöst vatten är jättejobbigt, i synnerhet är det så i de länder där vatten inte är någon bristvara som i Sverige.
Flera människor vänder sig till mer dramatiska drycker, som kolsyrat mineralvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med fluid per dag.
Men stämmer ryktet om att ett överflöd att denna dryck inte är så hälsosamt som man skulle kunna ana?
Kan det kanske till samt med orsaka viktökning?
Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen
Ja, ryktet om att karboniserat vatten faktiskt kan orsaka uppsvälldhet och viktökning är helt lätt falskt, så du man vara helt behärskad och fortsätta inmundiga smaksatt karboniserat bubbelvatten.
Att kolsyra är ofarligt.
Att lägga kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans ämnesomsättning.
Dessutom kan kolsyragasen agera helt tvärtom att man känner dej mätt snabbare och detta skulle faktiskt kunna tillföra dina ansträngningar att viktnedgången.
Men låt oss leta efter den reella viktboven
Men medans kolsyrat mineralvatten i sig är helt ofarligt samt möjligen bäst för din hälsa, dricker de mesta folk ej det i sin förädla design.
Vanlig dricka innehar en avsevärd och fruktansvärd mängd socker och kalorier.
Också lightläsk, med noll kalorier per portion består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.
Det finns några smaksatta drycker som är lite bättre, man måste totalt enkelt själv kontrollera dryckens natriumhalt samt art utav sötningsmedel för att avgöra om drycken kan vara ett hållbart alternativ till den vanliga läsken.
För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka verklig och ganska bastant viktökning.
Men visste du detta?
Coca Cola som är världens största tillverkare av läskedrycker och största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som naturlig fruktjuice.
Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice består av lika mycket socker som läsk.
Man gillar att en ask Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.
Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice har nyttiga vitaminer och mineraler som fattas helt i Coca Cola.
Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin eller äpple, eller en flaska Mer, får man i sej motsvarande
7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Detsamma gäller för ett bägare Oboy, innehållande utav kaffegrädde samt 4 teskedar chokladpulver.
Även i kaffegrädde med tillsatser
En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater motsvarande hela 19 sockerbitar!
En ask energidryck av märket Red Bull skänker dej ej blott vingar, utan också åtta sockerbitar.
The Bottom Line
Om man nu vill inmundiga kolsyrat vatten för att njuta av dess skojig, brusande konsistens kan det vara en färdigt nyttig bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som ej orsakar någon viktökning.